MPO vastaan MTP: missä on ero

MPO tarkoittaa seuraavaa: multi-fibre push-on connector. Se on liitin, joka on tarkoitettu monesta kuidusta koostuville nauhakaapeleille, jotka yleensä sisältävät 6, 8, 12 tai 24 kuitua. Se perustuu standardeihin IEC-61754-7 ja TIA-604-5-D, joka tunnetaan myös nimellä FOCIS 5. MPO-liitin yhdistettynä kevyeen nauhakaapeliin merkitsee valtavaa teknistä edistystä verrattuna perinteisiin monikuitukaapeleihin. Se on kevyempi, kompaktimpi, helpompi asentaa ja halvempi.

Yksi MPO-liitin korvaa jopa 12 tai 24 kuitua yhdessä liittimessä. Tämä erittäin suuri tiheys merkitsee pienempiä tilavaatimuksia ja vähemmän asennuskustannuksia. Ammattitaitoisen asentajan pitää päättää perinteisessä tiukasti puskuroidussa monikuitukaapelissa kukin kuitu yksitellen. MPO-valokuitukaapeli, jossa on useampia kuituja, on päätetty valmiiksi. Kytke se vain, ja olet valmis.

MPO-liittimissä on intuitiivinen työntö-veto-holkkimekanismi, joka napsahtaa kuuluvasti kytkettäessä, ja siksi ne ovat helppokäyttöisiä. MPO-liitin on samanlainen kuin MT-RJ-liitin. MPO:n kuituholkin pinta-ala on 2,45 x 6,40 mm, mikä tekee siitä hieman suuremman kuin MT-RJ-liittimet ja lukitusmekanismi toimii liukuholkin avulla työnnettävän lukituksen sijasta.

MPO-liitin voi olla joko uros tai naaras. Urosliittimen erottaa kahdesta kohdistusnastasta, jotka työntyvät ulos kuituholkin päästä. Naarasliittimien kuituholkissa on reiät, joihin urosliittimen nastat kohdistetaan. MPO-holkki on yleensä litteä multimode-sovelluksiin ja kulmikas singlemode-sovelluksiin.

MPO-liittimiä kutsutaan yleisesti myös MTP®-liittimiksi. Tämä on US Conecin rekisteröity tavaramerkki. MTP-liitin on MPO-liitin, joka sisältää erityisiä lisäyksiä optisen ja mekaanisen suorituskyvyn parantamiseksi. Merkittäviä MTP-lisäyksiä ovat nastan soikea muoto, kelluva holkki, irrotettava kotelo jne. Yksityiskohtaisia tietoja saa osoitteesta usconec.com. MPO- ja MTP-liittimet ovat yhteensopivia.

12-säikeisessä MPO-liittimessä on 12 kuitua suorassa linjassa, 1-12, vasemmalta oikealle.

24-säikeisessä liittimessä on kaksi riviä kuitua 1-12 ja 13-24, valkoinen piste ilmaisee nastan 1.

Jokaisen liittimen rungon yhdellä puolella on avain. Kun avain on päällä, asento on ”key up”. Kun avain on alapuolella, asento on ”key down”.

Kun suunnittelet järjestelmääsi, muista, että et voi yhdistää 12- ja 24-säikeisiä kaapeleita.

Lue lisää MPO/MTP-kaapeleista ja kuitupalveluista, tai ota meihin yhteyttä tänään maksutonta neuvontaa varten.

 

Leave a Reply