Säästä tilaa, paranna ilmavirtausta ja optimoi kaapelien käsittely 28 AWG:n Slim-Net™-kaapeleilla.

Black Box toi äskettäin myyntiin Slim-Net-sarjan 28AWG CAT6- ja CAT6A UTP-kaapeleita, jotka vastaavat täysien kaappien ja räkkien tilatarpeisiin. Viimeisten vuosien aikana 28 AWG -kaapelit ovat lisänneet suosiotaan erityisesti tiheään asennetuissa konesaleissa ja telekommunikaatiotiloissa.

Tässä artikkelissa kerromme Slim-Net 28 AWG -kaapeleiden hyödyistä ja esitämme joitakin käyttöesimerkkejä.

Miksi 28 AWG:n kaapeli?

Tämä patch-kaapeli on valmistettu ohuemmista, 28 AWG:n säikeellisistä kuparijohtimista, kun perinteisissä patch-kaapeleissa käytetään paksumpia 23, 24 tai 26 AWG:n johtimia. Black Box Slim-Net 28 AWG -kaapeli on rakennettu korkealaatuisista, säikeellisistä kuparijohtimista. Liitin on erityissuunniteltu varmistamaan kullanväristen RJ-45-koskettimien hyvä pysyvyys ja takaamaan huipputehokkuus.

Seuraavassa joitakin Slim-Net 28 AWG -kaapeleiden eduista.

 

Blog_28AWG_Image1

 

 

 

 

 

 

 

Etu 1: säästävät tilaa

Slim-Net 28 AWG -kaapeleiden läpimitta on vain 4,1 mm, joka on vain noin puolet tyypillisen 24 AWG -kaapelin 5,9 mm:n läpimitasta. Tämä tuo paljon lisätilaa kaapelinhallintaan. Ero voi olla dramaattinen, kuten kuvassa. Siinä verrataan 28 AWG:n kaapelinippua 24 AWG:n kaapelinippuun.  Kun lasket fyysisen kaapelitilan nipuissa ja patch-yhteyksissä, säästät tilassa yli 50 % verrattuna perinteisiin kaapeleihin. Tämä on merkityksellinen ero täysissä telekommunikaatiotiloissa ja konesaleissa.

Etu 2: parempi ilmavirta

Jäähdytys on kuuma puheenaihe tämän päivän konesaleissa etenkin, jos ne ovat täynnä räkkejä ja kaappeja. Slim-Net 28 AWG -kaapelit parantavat jäähdytystä, koska ne ovat niin paljon ohuempia kuin perinteiset 24 AWG -kaapelit. Tämä takia ne vievät vähemmän tilaa patch-paneelien ja kuumien verkkolaitteiden, kuten kytkinten, edessä. Lisätila kaapeleiden välissä parantaa ilmavirtaa ja laitteiden jäähdyttämistä.

Etu 3: helpompia käsitellä

Kun liitettyjen Slim-Net 28 AWG -kaapeleiden välissä on enemmän tilaa, kaapeleita on helpompi käsitellä. Verrattuna 24 AWG -kaapeleihin, jotka ovat usein tiiviissä kasassa laitteiden edessä, näissä kaapeleissa on enemmän tilaa tarttua liittimiin asennusten, siirtojen, lisäysten ja muutosten aikana.  Lisäksi laitteiden porttimääritysten löytäminen on helpompaa lisätilan ansiosta.

Etu 4: vähemmän kaapelikouruja

Slim-Net 28 AWG -kaapelit ovat vähemmän tilaa vieviä ja joustavampia kuin 24 AWG:n kaapelit. Niiden taivutussäde on 70 % jyrkempi kuin 24 AWG:n kaapeleissa. Voit siis reitittää kaapelit helposti toisiin laitteisiin ilman kaapelikouruja tai käyttäen pienempää määrää vaakasuoria kaapelikouruja. Näin voit vähentää vaakasuorien kaapelikourujen määrää tai poistaa ne mahdollisesti kokonaan. Jos reitität Slim-Net 28 AWG -kaapelit pystysuoriin kouruihin, saat myös 50 % enemmän tilaa.

Blog_28AWG_Image2

Etu 5: säästät räkkitilaa

Kun poistat vaakasuorat kaapelikourut, säästät arvokasta räkkitilaa. Mieti kuinka monta räkkiyksikköä voit vapauttaa, jolloin voit joko lisätä laitteiden määrää tai säästää tilan tuleviin laajennuksiin. Sovelluksesta riippuen saatat saada tarpeeksi tilaa laitteiden siirtämiseksi kahdesta räkistä yhteen,

Etu 6: hyvä suoritusteho

Black Boxin Slim-Net 28 AWG -kaapelit täyttävät tai ylittävät kaikki TIA 568-C.2 -suorituskykyvaatimukset ja läpäisevät kaikki testit. Standardissa käytetään yleensä 22–26 AWG:n kaapelia, joten 28 AWG:n kaapeli ei ole mukana. Kun standardi tarkistetaan, siihen todennäköisesti lisätään 28 AWG:n kaapeli.

Toinen Slim-Net 28 AWG -kaapelin etu on ohuemmat liittimet, jotka parantavat ylikuulumisen tehosummaa NEXT ja PS-NEXT, sillä niiden vaipoissa on vähemmän kuparia. Korkea NEXT on hyvä asia kaapelin suorituskyvyn kannalta. Kaavio kaapelin suorituskykyyn: Kaistanleveys = NEXT – väliinkytkentävaimennus

Etu 7: PoE

Usein kysytään, tukeeko Slim-Net 28 AWG -kaapeli Power over Ethernetiä (PoE).

Vastaus on kyllä. Black Boxin kaapeli tukee kaikkia PoE-tasoja: IEEE 802.3 PoE, 802.3 PoE+ ja tulevaa 802.3 bt (PoE++). Tämän takia Slim-Net on edullinen valinta valvontakameroiden, tuotantosensoreiden, langattomien tukiasemien jne. virransyöttöön. Ota kuitenkin huomioon, että kaapelin pienemmästä koosta johtuen ne tulee koota pienempiin nippuihin, jotta estetään liiallinen lämmön muodostuminen ja täytetään TSB 184:ssä oleva 15 °C:en lämmönnousu.

Etu 8: hinta

Slim-Net 28 AWG -kaapeleiden liittimissä on vähemmän kuparia, joten ne maksavat vähemmän kuin perinteiset 24/26 AWG:n kaapelit. Tämä lisää säästöjä merkittävästi, kun tiiviisti asennettuihin telekommunikaatiotiloihin ja konesaleihin asennetaan satoja kaapeleita.

Yhdistele kanavassa

Käyttäessäsi Slim-Net 28 AWG:n kaapelia, sinun täytyy pienentää kanavan kokoa, mutta ei paljon. Jos sinulla on esimerkiksi 90 metriä 23 AWG:n vaakasuoraa kaapelia, voit vetää kolme metriä Slim-Net patch-kaapeleita kumpaankin päähän perinteisen viiden metrin sijasta. Kanavan kokonaispituus on silloin 96 metriä.

Mitään ongelmia ei synny, jos käytät Black Boxin Slim-Net -kaapelia kanavan toisessa päässä ja korkealaatuista 24 AWG:n GigaTrue® CAT6- tai GigaBase® CAT5e -kaapelia toisessa päässä. Tämä tuo sinulle vain muutaman lisämetrin kanavaan.

Blog_28AWG_Image3

Yhteenveto

Black Boxin Slim-Net 28 AWG -kaapelit ovat loistava vaihtoehto perinteisille 24 AWG -kaapeleille erityisesti tiheään asennetuissa telekommunikaatiotiloissa ja konesaloissa, joissa räkkitila on arvokasta. Ohuempi 4,1 mm:n halkaisija on vain noin puolet 24 AWG:n kaapelin halkaisijasta, joten se säästää tilaa, vähentää epäjärjestystä ja parantaa ilmavirtaa. Sitä on helppo käsitellä, joten kaapelikourujen tarve pienenee tai poistuu. Se myös maksaa vähemmän kuin perinteinen kaapeli.

Tulet pitämään Slim-Net-kaapeleista, koska ne tuovat melkein 50 % enemmän tilaa kaapeleiden väliin. Kaapeliliitäntöjen tekeminen käsin helpottuvat; porttimääritykset on helpompi tunnistaa ja kaapelit on helpompi reitittää.

Elinikäinen takuu

Black Box tarjoaa CAT6- ja CAT6A Slim-Net-kaapeleita seitsemää pituutta ja seitsemää väriä. Yritys antaa kaapeleille elinikäisen takuun ja vaihtaa ne, jos niissä on vikaa. Voit katsoa koko valikoiman tästä.

Leave a Reply