6 ryhmätiloihin liittyvää asiaa harkittaviksi AV-/IT-päälliköille

Katso seuraavan kerran kokoustilaa tai luokkahuonetta, johon menet. Onko se suunniteltu ryhmätyöympäristöksi? Ryhmätyöskentelyllä on tärkeä rooli monessa toiminnassa työpaikkojen tiimeistä koululuokkien projektitöihin. Viime vuosina yhä useammat organisaatiot ovat antaneet AV-/IT-päälliköille tehtäväksi suunnitella ryhmätyöhön soveltuvia tiloja. Ennen tilan suunnittelua on tärkeää tunnistaa, mitä tilan muuttaminen ryhmätyöhön sopivaksi vaatii.
Kysyimme Black Boxin tekniseltä asiantuntijalta, mitkä asiat ovat tärkeitä huomata ryhmätyötilojen suunnittelussa. Tässä kuusi tärkeintä asiaa:

 1. Helppo asentaminen.
  Ryhmätyötekniikan täytyy olla helppoa asentaa. Organisaatiot eivät halua, että 10 ensimmäistä minuuttia kuluu yhteyden saamiseen, salasanojen antamiseen, verkkosivuille kirjautumiseen, lisätietojen antamiseen, muiden tilassa olevien kanssa yhteyden saamiseen, oikeiden kaapelien, laitteiden, adaptereiden ym. löytämiseen.
 2. Helppokäyttöisyys, vain lyhyt harjoittelu tai ei mitään.
  Kun CEO tulee kokoustilaan jakamaan ajatuksiaan, hänellä ei yleensä ole aikaa tai halua 30 minuutin koulutukseen tilan tekniikan käytössä. On tärkeää valita tuotteet, jotka ovat intuitiivisia, ja joissa on vain rajoitetusti ohjeita.
 3. Tilan tarkoitus.
  Ota selvää tilan käyttötarkoituksesta. Mihin tilaa käytetään? Mitkä ovat käyttäjien preferenssit lähdelaitteissa? Tuleeko tilassa olemaan omat PC:t, videon suoratoistolaitteet tai muita laitteita? Tuleeko sisältö yleensä tilan ulkopuolelta, kuten käyttäjän kannettavasta, mobiililaitteesta tai molemmista?
 4. Helppo ylläpito.
  Ryhmätyötekniikan täytyy olla helposti etähallittavissa. Keskitetty sijainti yksinkertaistaa yrityksen sovellusten päivittämistä ja vianmääritystä. Onko järjestelmässä etähallintaominaisuus?
 5. Yhteensopivuus.
  Etsi avoimen järjestelmän laitteita, joita ei ole suojattu, ja jotka toimivat nykyisessä infrastruktuurissa, kuten kytkimien, ohjainten ja muiden laitteiden kanssa.
 6. Päivitettävyys.
  Valitse tuotteet, jotka voi päivittää tarpeiden ja tekniikan muuttuessa. Esimerkiksi ohjelmistopohjaiset ratkaisut voi päivittää ilman järjestelmän vaihtamista.

Onko sinulla lisää ehdotuksia, jotka auttavat ryhmätyötilojen optimointia? Anna kommenttisi alla!

 

Leave a Reply