Konenäkö: kokoonpanolinjan 100-prosenttinen laadunvalvonta

Konenäkötekniikka, kuvapohjainen automaattinen tarkastusprosessi, on kehittynyt huomattavasti. Siitä on nyt tulossa välttämätön, laatua ja kannattavuutta parantava työkalu teollisuuteen. USB 3.0, jossa on 5 Gb/s:n läpimeno ja mahdollisuus lähettää virtaa ja dataa samassa linjassa, on edistänyt suuresti tätä kehitystä.

Mikä on konenäkö? Konenäkö on kuvapohjainen, automaattinen tarkastus- ja analysointijärjestelmä sovelluksiin, kuten prosessien ohjaukseen. Se ottaa automaattisesti kuvia tarkastaakseen materiaalit, kun ne tulevat kokoonpanolinjalle.

Muita konenäkösovelluksia ovat:

  • PCB:n tarkastaminen.
  • Lääkepullojen tarkastaminen.
  • Robottiohjaus ja komponenttien oikeasuuntaisuus.
  • Moottorin osien tarkastaminen.

Konenäkö käyttää pientä teollisuuskameraa ja valoa, jotka on asennettu lähelle kokoonpanolinjaa. Se ottaa kuvia tuotteista niiden ohittaessa kohdan. Kuvat analysoidaan ohjelman avulla, jotta voidaan päätellä täyttääkö tuote hyväksyttävyyden rajat. Esimerkiksi, jos etiketti on väärässä paikassa, pullo hylätään. Kaikki tämä tapahtuu erittäin suurella nopeudella, sekuntien murto-osien aikana.

Aikaisemmin konenäköjärjestelmät olivat hyvin kalliita, jopa satojatuhansia dollareita. Viimeisten 15 vuoden aikana tekniikan kehittyminen on laskenut konenäön kustannuksia. Siitä on tullut kätevä ratkaisu 100-prosenttiseen laadunvalvontaan. Konenäön käyttöönoton kustannukset laskevat edelleen, kun tekniset mahdollisuudet lisääntyvät.

Konenäkö on nyt välttämätön työkalu laaduntarkastuksessa, lajittelussa ja materiaalinkäsittelyssä kaikilla teollisuudenaloilla, mukaan lukien elektroniikkateollisuus, elintarviketeollisuus, lääketeollisuus, pakkausala, autoteollisuus jne. Se on taloudellinen tapa varmistaa, että sekundatuotteet hylätään. Konenäköä voidaan käyttää muodon ja sijainnin, pakkauksen, etikettien, tiivisteiden, pinnoitteiden, värien, viivakoodien ja melkein minkä tahansa parametrin tarkastamisessa.

USB 3.0 ja konenäkö USB 3.0 tuo monia etuja konenäköjärjestelmiin. Sen 5 Gb/s:n läpimeno, joka on kymmenen kertaa enemmän kuin USB 2.0:ssa, eliminoi vakauden ja alhaisen latenssin ongelmat kuvan siirrossa ja kameran ohjauksessa. USB 3.0 mahdollistaa korkearesoluutioisen, korkean ruutunopeuden videon siirtämisen laatua menettämättä.

USB 3.0 lähettää datan ja virran samaa linjaa pitkin. Tämä riittää kameran tehonsyöttöön, eikä erillistä virtalähdettä tai virtajohtoa tarvita.

Lisäksi USB 3.0 on vanhoihin järjestelmiin verrattuna plug-and-play-ratkaisu. Kameroiden ja muiden laitteiden, kuten USB 3.0-extendereiden vaihtaminen on helppoa.

Katso myös:

USB-tuotteiden valitsin

Leave a Reply