Näin teet itse Patch-kaapelin päättämisen

Kaikista verkkokomponenteista aliarvostetuimpia on RJ-45-liitin. Tämä yksinkertainen, läpinäkyvä ihme on määrittänyt plug-and-play-liitettävyyden työpöydiltä datakeskuksiin. Kuitenkin yksi asia on jäänyt epäselväksi: miten johtimet saadaan liittimen sisään? Kuka ne yhdistää? Missä ovat saumat? Kaapelin päättämistä koskevat johdotusstandardit

Paljastamme nyt yhden nykypäivän tiedonsiirron mysteereistä, ja näytämme, miten kierretty parikaapeli päätetään RJ-liittimeen.

Valmistelutyö Ota kaikki työvälineet valmiiksi. Tarvitset irtokaapelia, kuten bulkkikaapeli, kaapelileikkurin ja kuorijan, liittimen, taivutussuojan (ei pakollinen), puristintyökalun ja jännitetesterin. Kaikki nämä välineet, lukuun ottamatta kaapelia ja taivutussuojaa, ovat valmiissa CAT6- ja CAT5e Terminations Kit -pakkauksessa.

Haaste: toimi oikein alusta alkaen. Varaa aikaa jokaisen liittimen huolelliseen asentamiseen ja noudata asennettavan johdotusjärjestelmän teknisiä tietoja. Testaa jokainen kaapeli, jotta se tukee määritettyjä suoritustehotasoja, tässä tapauksessa CATx-kaapeleiden TIA-vaatimuksia. Johdotuskuvassa (yläoikealla) näkyy oikea T568A-, T568B-johdotus ja kierretyn parikaapelin USOC-kiertäminen ja pinnit. T568B on Euroopassa käytetyin standardi verkkokaapeleilla.

Patch-kaapelin päättäminen, vaihe 1Vaihe yksi Käytä kuorintatyökalua, esimerkiksi Multi-Strip (FT231A). Aseta työkalu kaapelin ympärille, purista ja kuori kaapelin ulkovaippaa varovasti. Paljasta noin tuuma eristetyistä johtimista.

ÄLÄ irrota eristeitä johtimista.

Kun puristat RJ-45-liittimen, sisäpuolen koskettimet lävistävät liittimen eristyksen kosketuksen muodostamiseksi, joten sitä ei tarvitse tehdä tässä kohtaa.

Patch-kaapelin päättäminen, vaihe kaksiVaihe kaksi Avaa jokaisen parin kierre 1/8 tuuman matkalta kuorintatyökalun avulla. Älä pura parikierteitä yli 1/2 tuumaa. Järjestä langat käyttämäsi kaapelistandardin mukaan (tässä esimerkissä T568B). Litistä ja oikaise langat. Käytä katkaisutyökalua ja katkaise kaikki langat suoraan. Säädä päät siten, että kaikki langat ovat yhtä pitkiä. Kun olet katkaissut kaapelin, litistä langat.

patch-kaapelin päättäminen vaiheVaihe kolme Kohdista langat siten, että kaapelin pinni 1 kohdistuu oikein RJ-45-liiittimen pinniin 1 ja tee näin kaikille pinneille. (Oikea kohdistus, katso ”Nyrkkisääntö” alta.) Säilytä oikea järjestys huolellisesti ja liu’uta langat RJ-45-liittimeen.

Kaikkien lankojen täytyy mennä liittimen sisään aivan pohjaan asti ja olla kohdistettuina kontaktien alle muovisessa liitinkotelossa. Kaapelin vaipan tulee mennä liittimen sisään myös noin 1/4″ vedonpoiston takia.

Nyrkkisääntö: monet kytkevät RJ-45-liittimet väärin, koska he ovat huolimattomia lankojen kohdistamisessa. Ennen kaapelin päättämistä, varmista, että liittimen pinni 1 ja kaapelin pinni 1 kohdistuvat toisiinsa jne. Saat selville mikä RJ-45-liittimen koskettimista on pinni 1 CATx-sovelluksissa, kun pidät liitintä kasvojesi edessä siten kuin haluaisit liittää pistokkeen nenäsi päähän. Liittimen pinni on ensimmäinen vasemmalta, kun lukitseva uloke on yläpuolella.

patch-kaapelin päättäminen vaihe 4Vaihe neljä Työnnä liitin RJ-45-puristustyökaluun. Varmista, että käytät liittimelle sopivaa muottia. Esimerkiksi liittimet, joissa on hahlorima, vaativat toisenlaisen puristusmuotin, kuin liittimet ilman niitä. Jos et käytä oikeaa muottia, vioitat liittimen, kun yrität puristaa sen.

Purista puristustyökalun kahvat yhteen. Ne lukittuvat räikkätoiminnolla, kun puristat liitintä. Napsahdus ilmaisee, että liitin on kunnolla puristettu ja voit vapauttaa kahvat.

patch-kaapelin päättäminen vaihe viisiVaihe viisi Tarkista työsi tulos testerillä tai johdotusstandardin mukaisella kaapelin todentajalla. Testerin täytyy kyetä tarkistamaan oikosulut, avoimet piirit ja virheelliset kytkennät.

Kalliimmat testerit voivat jopa tallentaa testitulokset ja ladata ne, jolloin verkko voidaan todentaa standardoituihin minimi suoritustehotasoihin perustuen.

Tulos Suurin osa RJ-45-kaapeleista päätetään koneellisesti. Kentällä kaapelien asentajat kuitenkin puristavat modulaarisia liittimiä joka päivä. Myös sinä voit päättää kaapeleita. Taito päättää kaapelit erittäin pienen liittimen sisään herättää aina paljon kunnioitusta.

Saat lisätietoja patch-kaapeleista ja niiden testaamisesta ottamalla yhteyttä ILMAISEEN tekniseen tukeemme.

Lisäresurssit: Video: Kuparikaapelin päättäminen ja testaaminen Video: Piraattikaapeleiden tunnistaminen

Leave a Reply