Osa 1. Videoseinän rakentaminen ilman videoseinäprosessoria

Helppo juttu asentaa. Kuinka monta kertaa olemmekaan kuulleet tämän lauseen AV-piireissä? Miten monia laitteita, kaapeleita ja näyttöjä sisältävän järjestelmän asentaminen edes voisi olla helppoa? Aion nyt todistaa väitteen todeksi. Vain kuusi vaihetta ja AV-over-IP-videonjakelujärjestelmämme on purettu pakkauksesta ja muutettu näyttäväksi videoseinäksi. Et myöskään tarvitse erillistä videoseinäprosessoria.

Aloitetaan tästä: MediaCento IPX PoE Multicast 1 x 4 Kit. Paketissa on lähetin, neljä vastaanotinta, PoE-verkkokytkin (Power over Ethernet) ja viiisi kappaletta 2 metriä pitkiä lukittuvia HDMI-kaapeleita. Kaikki mitä tarvitset HDMI-videon lähettämiseen useaan näyttöön IP-verkon yli. Järjestelmä sopii hyvin seuraaviin tarkoituksiin:

  • Digital Signage -sovelluksiin, joissa näytöt ovat eri rakennuksissa tai eri myymälöissä.
  • Jaettaessa korkealaatuista lääketieteellistä videokuvaa sairaalan kampusverkossa.
  • Videosisällön näyttämiseen koulujen luokkahuoneissa.
  • Videon jakamiseen datakeskuksissa ja valvomotiloissa tai yritysten koulutuskäytössä.

Nyt on aika siirtyä katsomaan, miten nopeasti tämä järjestelmä saadaan toimintakuntoon.

Vaihe 1: Yhdistä verkkokytkin. Yhdistä PoE-verkkokytkin pistorasiaan.

Vaihe 2: Yhdistä lähetin ja vastaanottimet kytkimeen. Yhdistä lähetin ja neljä vastaanotinta PoE-verkkokytkimeen CATx-kaapeleilla. PoE-kytkin poistaa ulkoisen virtalähteen tarpeen. Asennus on helppo ja kustannustehokas. Lisäksi PoE on luotettava, joustava, turvallinen ja laajennettava.

Vaihe 3: Yhdistä lähde lähettimeen. Yhdistä lähde (esim. Digital Signage -soitin, PC, Blu-ray-soitin, DVD-laite jne.) lähettimeen mukana tulevalla lukittuvalla HDMI-kaapelilla. Varmista, että vastaanottimet ja lähetin ovat samalla kanavalla. Silloin laitteet yhdistyvät automaattisesti ja videokuva siirtyy videoseinälle.

Vaihe 4: Yhdistä näytöt/monitorit vastaanottimiin. Käytä jäljellä olevat neljä lukittuvaa HDMI-kaapelia. Yhdistä näyttö/monitori jokaiseen neljään vastaanottimeen. HUOMAUTUS: Vastaanottimiin yhdistetyt lähteet näyttävät IP-osoitteet ennen yhdistymistä.

Tässä kohtaa sinulla näkyy videokuva jokaisessa näytössä. Saat niistä videoseinän muokkaamalla lähettimen asetuksia verkossa, kuten seuraavassa.

Esimerkki videoseinästä, jossa näkyy Digital Signage -mediasoittimen lähettämää videokuvaa ja RSS-syöte. Esimerkki videoseinästä, jossa näkyy Digital Signage -mediasoittimen lähettämää videokuvaa ja RSS-syöte.

Vaihe 5: Mene lähettimen käyttöliittymään. Käytä web-käyttöliittymää ja katso laitteen tiedot, lataa siihen laiteohjelmistotiedosto ja määritä videoseinän muuntajat. Web-käyttöliittymä ei näytä verkkotietoja tai näyttöjen esikatseluita.

Pääset lähettimeen ilman IP-osoitetta avaamalla verkkoselaimen ja syöttämällä osoiteriville osoitteen: http://ast-gatewayXXXX.local. Neljä merkkiä ast-gateway-sanojen jälkeen riippuvat asentamasi kiertokytkimen asennosta. Katso lisätiedot seuraavasta taulukosta. Jos kytkimen asento on esimerkiksi 7, niin osoite on http://ast-gateway1110.local.

Kiertokytkimen taulukko

Vaihe 6: Päivitä web-käyttöliittymän asetukset. Mene web-käyttöliittymässä videoseinätaulukkoon ja:

  • Anna reunusten ja välien tiedot (näytön ulko- ja sisämitat, leveys ja korkeus), videoseinän koko, valitse yhden isäntäkoneen tila ja määritä se jokaiseen laitteeseen.
  • Määritä jokaiselle vastaanottimelle määrätty videoseinän osa (esim. paikka ylävasemmalla on rivi 0, sarake 0). Jotta näet helpommin mikä näyttö missäkin on, valitse Näytä OSD -valintaruutu.

Videoseinä web-käyttöliittymässä tehtyjen muuutosten jälkeen. Jokainen näyttö on yhdistetty vastaanottimeen. Videoseinä web-käyttöliittymässä tehtyjen muutosten jälkeen. Jokainen näyttö on yhdistetty vastaanottimeen.

Blogipostauksen toisessa osassa muutan tämän staattisen videoseinän dynaamiseksi videoseinäksi, jossa käytetään ohjausta ja kytkentää.

Leave a Reply