Kolme tapaa laajentaa Ethernet LAN -verkkoa

CATx-kuparikaapelin yli voit pidentää Ethernetin enintään 100 metrin päähän. Tämä ei ole ongelma, jos yhdistät työasemia yhden rakennuksen sisällä. Miten toimit, jos sinun täytyy laajentaa LAN-verkko yli 100 metrin päähän, esimerkiksi etätoimipaikkaan, kaupungin toiselle puolelle, Wi-Fi-tukiasemaan, IP-valvontakameraan tai teollisuuden etävalvonta-asemiin.

Näissä kuvaan astuu Ethernet-laajennus. Käytettävissäsi on kolme tapaa laajentaa Ethernet-LAN ympäristöstä ja sovelluksesta riippuen.

  1. LAN-laajennus kuituoptisen kaapelin yli mediamuuntimia käyttäen

Mediamuuntimet ovat suosittu ja taloudellinen ratkaisu, jonka avulla voit laajentaa Ethernet LANin muuntamalla Ethernet-kaapelin kuparista kuituun. Niitä voidaan käyttää pareittain (lähipää/etäpää) tai Ethernet-kytkimien kanssa.

Kuituoptinen kaapeli tarjoaa parhaan suorituskyvyn verkon pitkän matkan laajennukseen. Tästä syystä puhelin- ja kaapeliyhtiöt ovat tehneet sen käyttämisestä niin ison jutun. Monimuotokuidun kantama on 550 metriä 10/100/1000 Ethernet-yhteydelle. Yksimuotokuitu mahdollistaa jopa yli 30 kilometrin kantaman 10/100/1000 Ethernet-laajennukselle.

Kuidun etuna on myös immuniteetti sähkömagneettisille häiriöille (EMI), jännitepiikeille ja maasilmukoille. Tästä syystä se on erittäin sopiva yhteyksiin rakennusten välillä, kaupungin sisällä ja teollisuusympäristöissä.

Mediamuuntimia on tarjolla monia erilaisia alkaen yksinkertaisista hallitsemattomista, pienikokoisista mediamuuntimista, jotka voidaan asentaa paneeleihin tai DIN-kiskoihin, aina hallittaviin muuntimiin, jotka asennetaan laiteräkkeihin. Tarjolla on myös muuntimia kaupallisiin ja teollisiin sovelluksiin. Yleinen teollinen sovellus on käyttää mediamuunninta, jossa on PoE-ominaisuudet virransyöttöön ja runkoyhteyteen IP-kameraan kuidun yli.

  1. LAN-laajennus nykyisen kuparikaapelin yli käyttäen Ethernet-extendereitä

Joissakin tapauksissa voidaan nykyisiä kaapeleita hyödyntää LAN-laajennuksessa. Jos nykyinen kaapeli on kierretty kupari- tai koaksiaaliparikaapeli, voit laajentaa verkon kahden Ethernet-extenderin avulla. Aseta Extenderi kumpaankin päähän muuntamaan Ethernetin DSL:ksi (digitaaliseksi tilaajayhteydeksi) ja takaisin Ethernetiksi. Extenderien kantama 50 Mb/s:n nopeudella on yli 300 metriä ja 10 Mb/s:n nopeudella 1400 metriä.

Nykyisten kierrettyjen parikaapeleiden käyttö

Yleinen käyttösovellus on turvatarkastuspisteiden päivitys. Tarkastuspiste on alkuperäisesti saatettu yhdistää vain kierretyllä parikaapelilla analogisen puhelinlinjan tueksi. Käyttämällä kahta Ethernet-extenderiä (lähipää/etäpää) tarkastuspiste voidaan päivittää tukemaan Ethernet LAN -yhteyttä, VoIP-puhelinta ja IP-kameraa.

Nykyisten koaksiaalikaapeleiden käyttö

Toinen yleinen käyttösovellus on valvontakameraverkon päivitys. Kun vanhat, analogiset valvontakamerajärjestelmät korvataan uudemmilla, digitaalisilla IP-kameroilla, voidaan säästää paljon asennusaikaa (ja työkuluja), jos käytetään nykyistä koaksiaalikaapelia kummassakin päässä olevien Ethernet-extendereiden kanssa.

  1. Langaton Ethernet-laajennus

2,4/5 GHz:n radiolaajennus

Langattomat Ethernet-extenderit tarjoavat erittäin kustannustehokkaan tavan LAN-/WAN-yhteyden laajentamiseen yli 100 metrin päähän. Ne eliminoivat uuden kaapelin ostamistarpeen, kalliit kuitukaapelin vaatimat kaivuutyöt ja myös aikaavievän lupien odottamisen.

Langattomat Ethernet-extenderit ovat sujuvin tapa laajentaa LAN-yhteydet pitkien etäisyyksien päähän toimistoalueilla; opiskelu- ja sairaala-alueilla; yrityskeskittymissä, teollisuusalueilla, öljyn/kaasun poraustoiminnassa ja jopa liikennevalvonnassa.

Langatonta Ethernetiä käytetään usein yhdistämään näköyhteydessä oleva verkot. Langatonta laajennusta käytetään usein yritysten sovelluksissa, kuten tiedonkeruussa, ohjauksessa ja valvonnassa; LVI-valvonnassa; turvaratkaisuissa jne. Extemderi-radioissa voi olla PoE-virransyöttö, mikä yksinkertaistaa asentamista.

 

Lisäresurssit:

White Paper: Mediamuuntimet: Kuidun aika on nyt

White Paper: Power over Ethernet teollisuuden sovelluksissa

White Paper: 5 vastausta kysymyksiin langattomasta Ethernet-laajennuksesta

Webinaari: Langattomat ratkaisut: M2M, turvallisuus ja mobiilit dataverkot

Video: Langattomat Ethernet-extenderit

Leave a Reply